מה ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות?

דיור מוגן הוא אינו בית אבות. בית אבות הוא מסגרת מוסדית, ובו על פי רוב הדיירים שרובם הם תשושים, חולקים חדר ושותפים לפעילות קבועה המוכתבת על ידי הבית. דיור מוגן לעומת זאת הוא מתחם המתאים לבני הגיל השלישי שהם פעילים ועצמאיים, המעוניינים לנהל אורך חיים עצמאי על פי בחירתם ובמרחב המאפשר איכות חיים גבוהה, עם קהילה של בני גילם. הדירות בדיור המוגן מאובזרות ומעוצבות בקפידה ומקנות פרטיות מלאה. הדיירים בדיור המוגן יכולים לשלב בדירותיהם את הריהוט והפריטים האהובים עליהם, לערוך קניות ולבשל במטבח המאובזר הפרטי שלהם, או לאכול במסעדה וכמובן לארח בדירה את חברים ובני משפחה. הדיור המוגן מציע לדייריו מגוון גדול של פעילויות התורמות  לעניין ולבריאות גופנית ונפשית ומאפשר לדייריו לבחור ולהשתתף בהם על פי בחירתם. הדיירים בדיור המוגן משוחררים  כל טרדות התפעול התיקון ,הנקיון והביטחון האישי ולרשותם עומד צוות עובדים הכולל גם צוות רפואי שמתפקידם להגיש סיוע בעת הצורך ולהבטיח שמירה על איכות החיים הגבוהה. חלק מהדיירים ממשיכים לצאת לעבודה או לפעילות התנדבותית.

ראה תשובה
''אנחנו עדיין לא צריכים דיור מוגן. שם כולם זקנים ולנו מתאימה סביבה מעורבת''.
מתי נכון לעבור לדיור מוגן – כשרוצים ויכולים או כשצריכים?

דיור מוגן מיועד לאוכלוסיית הגיל השלישי, אך על מנת להתקבל לדיור מוגן חייבים להיות פעילים ועצמאיים לחלוטין. דיירי הדיור המוגן הם בדרך כלל אוכלוסייה צעירה ברוחה שמצבה הבריאותי טוב, כאלה המחפשים איכות חיים גבוהה ודרכים לשמר את העצמאות, החיוניות והעניין בחיים. הדיור המוגן שוקק פעילות ודייריו נהנים מקהילה של בני גילם ומיתרונות רבים  נוספים המאפשרים להם לחיות את חייהם על פי בחירתם, בדירות מעוצבות ומאובזרת, עם חברים קרובים  ופעילויות תרבות וספורט רבות ומגוונות. האווירה בבתי הדיור המוגן עונה על הצרכים של אנשים הצמאים לבילויים ולפעילויות בסביבה חמה וביתית.

ראה תשובה
''הדיור המוגן יקר מאוד ומיועד רק לעשירים''

מסלולי ההתקשרות בבתי הדיור המוגן של רשת בית בלב מתוכננים כך שיתנו מענה כמעט לכל מי שרוצה להצטרף . מי שיש בבעלותם דירה ופנסיה, יכולים בהחלט להרשות לעצמם לגור בדיור מוגן. בנוסף, בבית בלב פותח מודל שיווק מיוחד, אשר מאפשר הסדרים מיוחדים  ואיתור מודל תשלום המתאים ליכולותיו הפרטניות של הלקוח. המודל יודע לתת משקלות שונים למרכיבים השונים כמו פיקדון, שיעור השחיקה, שנות שחיקה, שכירות  חודשית או דמי אחזקה חודשיים ובכך למקסם את הכדאיות ולהבטיח את יכולת העמידה בתשלומים, לאורך כל שנות השהייה בדיור המוגן של בית בלב.

ראה תשובה
''להיכנס לדיור מוגן זה כמו לשים את הכסף על קרן הצבי. במצב של פשיטת רגל אוכל למצוא את עצמי קירח מכאן ומכאן...''

רשת בית בלב היא חברה מקבוצת מכבי שירותי בריאות . מכבי – קבוצת הבריאות הגדולה והמובילה בישראל . רשת בית בלב היא גוף יציב עם ותק של 30 שנה במתן שירות וטיפול לגיל השלישי. בניגוד לרשתות פרטיות, כל הרווחים של הרשת מושקעים חזרה בבתים ולא מופנים לכיסם הפרטי של הבעלים. הרשת פועלת תחת פיקוח  של הרגולטור ומיישמת את כל החוקים והתקנות של חוק הדיור המוגן .כל דייר המפקיד בבתי הרשת פיקדון, מקבל בטוחה לכספו על פי המוגדר בחוק הדיור המוגן.

ראה תשובה
''הכי טוב בבית'' האומנם ?

לשנות הרגלים קשה בכל גיל, אולם היום ידוע לכולם שדיור מוגן הוא לא רק בית אלא הרבה מעבר ומה שנמצא תחת קורת גג אחת בדיור המוגן ודאי אינו זמין ברוב הבתים. יש כאן את כל מה שיש בבית ועוד יותר: פרט לדירה הפרטית והשקטה של כל דייר, מציעה הסביבה המיידית קהילה תוססת, מגוון פעילויות העשרה, ספורט ותרבות, כמו גם מסעדה, מכון יופי ובית קפה ובחלק מהבתים גם בריכה, וספא הכולל ג'קוזי, סאונות חדרי טיפולים ומסאג'. בנוסף מוצעים שירותים משלימים בתחומי הרפואה, אבטחה, הסעות ועוד.

כשההורה נמצא בדיור מוגן גם הילדים יכולים "לישון בשקט", יש מי שנמצא שם 24 שעות ביממה  ושם לב למה שקורה עם ההורה, מי שמסייע, עוזר ומאפשר חיים עצמאיים, ללא תלות בבני משפחה אחרים.

ראה תשובה
היום אני בריא, אך לאן יעבירו אותי כשאחלה או אהפוך לסיעודי? שוב אצטרך לעבור?

חוק הדיור המוגן, מאפשר לדיירי בית בלב, לשכן בדירתם מטפלים אישיים . המטפלים אינם עובדי בית בלב והם ניבחרים ישירות על ידי הדיירים ובני משפחתם, על פי רצונם והתאמתם.  בנוסף, ברוב בבתי הדיור המוגן של בית בלב עומד לרשות הדיירים רצף טיפולי הכולל מחלקה סיעודית, אם בהפעלת בית בלב או בהפעלת גורם חיצוני. המטרה היא לא להוציא דייר מדירתו, אלא לאפשר לו להישאר בסביבה המוכרת גם כשהוא כבר זקוק לעזרה בחיי היומיום.

ראה תשובה
מדוע שאשקיע את הכסף שלי בדיור מוגן ולא אשאיר אותו לילדים?

בבית בלב הדירות לא נרכשות. הדיירים מקבלים את זכות המגורים בדירה כנגד תשלום. מסלול ההצטרפות השכיח ביותר הוא מסלול הפיקדון בו הדייר מפקיד פיקדון אשר נשחק מידי שנה בכ-3.5% לאורך 10-12 שנים לכל היותר. בכל שלב בו ההסכם מסתיים, מכל סיבה שהיא, מוחזר סכום הפיקדון (צמוד למדד), בניכוי השחיקה המצטברת. גם במקרים בהם מגיעים למקסימום השחיקה, השחיקה מהפיקדון יכולה להגיע עד 35%. היתרון על פי מודל זה ברור – ההורים נהנים מחיים טובים ובטוחים, בעוד הילדים ממשיכים בשגרת חייהם. וההורים עדיין משאירים נתח גדול מההשקעה ליורשים.

ראה תשובה
מה אעשה אם באחד הימים לא יספיק לי כספי למחייתי או לטיפול סיעודי?

במקרים אלו בית בלב מוכנה לבחון אפשרות להשתמש ביתרת כספי הפיקדון.

ראה תשובה
ואם אינני מעוניין למכור את דירתי?

בבית בלב מגוון מסלולי התקשרות בנוסף למסלול הפיקדון: שכירות חודשית, דמי כניסה של פיקדון מופחת משמעותית, מסלול ללא שחיקה כלל, מסלול ללא דמי אחזקה כלל, מסלול משולב הכולל איזון בין פיקדון נמוך ושכירות חודשית נמוכה ובנוסף, מסלול המותאם אישית על פי יכולותיו של הלקוח.

ראה תשובה
מה עם התשלום החודשי?

דמי האחזקה החודשיים מהווים תשלום בגין כל שירותי הבית המקצועיים והמוקפדים: השגחה רפואית, ביטחון, פעילויות חברתיות, ניקיון הדירות, אחזקת הדירות ושטחי הציבור ועוד.

ראה תשובה
כיצד אורזים 75 שנה לדירת 2 חדרים?

בדיור המוגן אין צורך בדירות גדולות, מכיוון ששטחי הציבור הנרחבים עומדים לרשות הדיירים 24/7. בשל הקושי להיפרד מחפצים ולאור האתגר להעביר את תחושת הבית הקיים לדיור המוגן, מספקת בית בלב, שירות ייחודי לדייריה – חברת "סידורים" נפגשת עם הדייר בדירתו, מסייעת לו במיון החפצים, אריזה, הובלה ופריקה כולל הום-סטיילינג וארגון הדירה החדשה והכול – ללא כל תשלום נוסף וכחלק מהשירות.

*השירות אינו ניתן בבית בפתח תקווה
ראה תשובה
איך בוחרים נכון דיור מוגן?

מניסיוננו רב השנים, רוב הדיירים בדיור מוגן מעדיפים לבחור דיור מוגן בסביבת מגוריהם הקודמת והמוכרת, או בקרבת מקום המגורים של ילדיהם. מי שחי כל חייו בסביבה עירונית יעדיף דיור מוגן עירוני ומי שחי בסביבה כפרית יעדיף להמשיך ולגור באזור בעל מאפיינים דומים. יחד עם זאת תמיד יש גם יוצאים מן הכלל ובבית בלב  שבתיה ממוקמים במרכזי הערים, אנו רואים לא מעט דיירים הרואים במעבר הזדמנות לחוות את חיי העיר, להיות קרובים למרכזי בילוי, מסחר ועניין ולא לטפל עוד בגינה ובחצר.

מעבר לנושא המיקום, חשוב לא פחות שהמרחב הציבורי והדירה יספקו תחושת חמימות וביתיות שגודל ומקצועיות הצוות יאפשרו שתשומת לב אישית לכל דייר. אחוזות ותחושת בית מלון נחמדים לטווח קצר, אך לאורך זמן חשוב להרגיש בבית. כאשר אתם בוחרים בדיור מוגן, שימו לב לא רק לדירה המוצעת לכם אלה גם לניקיון, למתקני הבית, למגוון הדיירים, למנהל, למשווקות ולשאר אנשי הצוות – הם משקפים את רוח הבית.

ראה תשובה
הפעילות בדיור מוגן מורכבת מברידג', בינגו וכד', נכון?

כמעט כל חוג ופעילות אותם ניתן למצוא בקהילה מצויים גם אצלנו, רק קרוב קרוב, בלי צורך לצאת מהבית – אנחנו מציעים פאב בערבים, מסיבות ריקודים, חוגי התעמלות, צ'י קונג, יוגה, חוגי אסטרולוגיה ומדיטציה, הרצאות בכל נושא שתעלו בדעתכם, חוגי אמנות, ערבי שירה ופעילויות מוזיקליות שונות, קבלות שבת, חגיגות משותפות של חגים ואירועים, בית קפה ועוד. בנוסף, דיירי בית בלב נהנים, גם מפעילויות בסביבה הקרובה והרחוקה ובכלל זה טיולים ברחבי הארץ ובחו"ל.

ראה תשובה
מה קורה אם מתחרטים על המעבר?

שלושת החודשים הראשונים מוגדרים בבית בלב כתקופת ניסיון. במהלך תקופת הנסיון הזו ניתן לבטל את ההסכם, מכל סיבה שהיא ובהתראה קצרה. במצב כזה,הפיקדון אם ניתן לא ישחק כלל., במידת הצורך, אם בכל זאת אינכם בטוחים, ניתן להאריך את תקופת הניסיון לתקופת ניסיון שניה עם תנאים משלה, אך מנסיוננו, מקרים כאלו נדירים.

ראה תשובה
הדירה בדיור המוגן קטנה ואנחנו מעוניינים להמשיך לארח את הילדים והנכדים... מה עושים?

חוויות ורגעים משפחתיים הם החשובים מכול. רבים מדיירינו אוהבים ורגילים לארח  את המשפחה, הילדים, הנכדים והחברים ולכן בבית בלב מגוון מקומות שנועדו לאירוח, לפעילויות ולבילויים משותפים. ניתן להזמין אורחים אפילו לשהייה הכוללת לינה, או בבית הדיירים או בדירות אירוח . בתי הרשת משופעים בפינות בהן ניתן לארח ולקיים בילוי משפחתי במרפסת, בלובי או בחצר הבית וגם – אירוח למספר משתתפים גדול באולם התרבות,במועדון המשחקים, בספרייה או בחדר המחשבים.

ראה תשובה
ברור שהדירה מאובזרת והבית עצמו כולל מגוון רחב של שירותים ובכל זאת, אנחנו אוהבים גם לצאת ולבלות ובוודאי שזקוקים גם לשירותים הניתנים בחוץ (קופ''ח, בנק וכיוצ''ב)...

אחת ממטרות הדיור המוגן היא לאפשר לדיירים להמשיך בחיי הקהילה המוכרים להם וליהנות מהסביבה הקרובה והרחוקה ללא שינוי. בתי הדיור המוגן של רשת בית בלב ממוקמים במיקומים מרכזיים בערים וכך מתאפשרת לדיירים נגישות נוחה ומלאה ברגל, ברכב או בתחבורה ציבורית למרכזי הקניות, הבילוי, והמיסחר שבעיר, לפארקים וכמובן לבנקים, קופות חולים וסניפי דואר .

ראה תשובה