שיט אטרקטיבי, מלווים חברתיים, ואתרים נגישים: כל מה שחשוב לדעת לפני יציאה לחופשה בחו"ל בגיל המבוגר

הקיץ בעיצומו וכולם יוצאים לחופשה השנתית, מי בטיול משפחתי? מי לטיול עצמאי ויש המצטרפים לקבוצות מאורגנות. את המידע על אתרי טיולים, מנהגי עמים והמלצות חמות בכלל ניתן למצוא בקלות בימים אלה ברשת, אך כיצד להיערך לטיול עם קבוצה מאורגנת בגיל המבוגר? כיצד להתכונן לקראת הנסיעה? מה לקחת בחשבון? איזה מסלולים לבחור?

גלית פינטו, מנהלת התרבות של דיור מוגן "בית בלב" בית אילדן, מסכמת עבורנו כמה טיפים חשובים.

  1. כל טיול מתחיל כמובן בבחירת יעד הטיסה – רצוי שהיעד הנבחר לא יהיה רחוק מדי, כלומר כזה שדורש שעות טיסה ארוכות ובוודאי לא כזה שהטיסות אליו הן בשעות המקשות על ההגעה לשדה התעופה- חשוב מאד לתאם שעות טיסה נוחות.
    במידה ויוצאים מהארץ בשעות הבוקר המוקדמות, הפסדנו את שנת הלילה ואז מפאת עייפות רבה מאבדים אנרגיות ועניין בטיול.
    עדיף להפסיד יום, להגיע בשעת הערב ולנצל את יום ההגעה לסיור ערב קצר, לישון ואז להתחיל לטייל יום למחרת רעננים.
  2. לאחר שבחרנו יעד טיסה, יש להתמקד בהתאמת מסלולי הטיול – מומלץ לבחור במסלולים שלא מורכבים מקילומטרים ארוכים של הליכה, שלא ישלבו מדרגות רבות מידי, עליות תלולות או מדרון חלקלק. וכן כדאי לבדוק מראש ולדאוג לנגישות טובה לאוטובוס עד לכניסה לאתר.
  3. יש לשלב עצירות לשירותים כל שעתיים לפחות במהלך הנסיעות.
  4. לפני הנסיעה מומלץ לקיים מפגשי הכרות עם המדריך, שיעדכן על האתרים בהם תבקרו כולל מרחקים צפויים להליכה. לא כל חברי הקבוצה יהיו מסוגלים להתמודד עם כל אתגר וכדאי שידעו מראש לקראת מה הם יוצאים.
  5. ליווי רפואי – חובה לדאוג לרופא מלווה עוד טרם היציאה. מומלץ כי כל משתתפי הטיול יעבירו לרופא מידע רפואי רלוונטי, על מנת שהוא ידע כיצד להיערך עם תיק העזרה הראשונה שהוא ייקח עימו לטיול לפי צרכי הקבוצה, שמן הסתם יכלול קצת יותר מתחבושת,
    פלסתר ואקמול להורדת חום והקלה על כאבים. בכל מקרה, נוכחות של רופא מלווה בטיול אינו מבטל את ההכרח של כל משתתף הנוטל תרופות באופן קבוע, לבקר את רופא המשפחה שלו טרם הנסיעה, זאת על מנת להצטייד מראש בתרופות ובהוראות מיוחדות התואמות למצבו הרפואי.
  6. טיסה – אם בחרתם טיסת צ'רטר, ללא ארוחות – דאגו מראש לשתייה וארוחה קלה עבור המשתתפים למהלך הטיסה.
  7. הכינו מראש ספרי קריאה, תשבצים ומשחקי חברה לזמני הנסיעות במהלך הטיול ולהמתנה בין היעדים.
  8. בחירת המלון – מומלץ לבחור מלון במרכז העיר כך שתהיה נגישות נוחה לכמה שיותר אתרים ומרכזי בילוי. בנוסף, אם אחד המשתתפים יבחר שלא להתלוות למסלול עם הקבוצה הוא יוכל עדיין ליהנות מאטרקציות בקרבת המלון.
    וכמובן מיקום המלון יאפשר בילוי בערבים ללא טרטור מיותר למי שיחפוץ.
  9. בגיל המבוגר מומלץ להתמקד בטיול כוכב או שניים לכל היותר (מלון או שניים לכל היותר)- החלפת בתי מלון מעייפת ומעמיסה.
    כך שמומלץ לבחור יעדים שישלבו מספיק אתרים בקרבת המלונות הנבחרים.
  10. דאגו מראש להגעה של אוטובוס הקבוצה עד לפתח המלון ולשירותי סבלות.
  11. מומלץ לדאוג למלווים חברתיים שיעזרו בירידה מהאוטובוס ובסיורים מעט יותר מורכבים.
  12. לא חייבים לצאת מוקדם בבוקר ליום הטיול ניתן לצאת בנינוחות לאחר ארוחת הבוקר לקראת 09:00 ומומלץ לחזור עד 17:30-18:00, על מנת לאפשר מנוחה ואנרגיה לפעילות להמשך היום.
  13. מומלץ לשלב שיט – זוהי אטרקציה נהדרת המסמלת יותר מכל חופש ומאפשרת חשיפה לכמה אתרים ללא כל מאמץ.
  14. שלבו ביקור באחד ממוקדי הבידור האותנטיים בעיר בה אתם מבקרים.
  15. כמנהלת התרבות בדיור מוגן אני נוהגת לדאוג לפעילויות חברתיות גם בשעות הערב – לא כולם משתתפים כמובן, אך אם יהיו חברים בקבוצה שמרצם וכוחם מאפשר המשך פעילות לשעות הערב המאוחרות אני דואגת לייצר עניין עבורם.