סל ירקותעבור טיפה ממעיין הנעורים אפשר להוציא הון על טיפולים ותכשירים, או לקנות כמה מוצרים בסיסיים במכולת. להלן הטיפים ל"אנטי-אייג'ינג" תוצרת בית.

שמירה על אורח חיים בריא היא בעצם "הסוד הגדול" של האנטי אייג'ינג. תזונה נכונה ומאוזנת היא חלק בלתי נפרד מאורח החיים הזה, ואם רוצים להעניק לה שדרוג נוסף, רצוי לכלול בתוכה מוצרים בעלי תכונות ייחודיות שיעזרו לכם להישאר בצד הבריא של המתרס לאורך זמן. קבלו אותם, עשרת הכוכבים הגדולים של האנטי אייג'ינג, שניתן להשיג במרכול הסמוך למקום מגוריכם.

גזר 🥕

הגזר מכיל כמות גבוהה של ויטמין A שמגן על הגוף מפני תהליכי חמצון המביאים לייצור רדיקלים חופשיים. לגזר השפעה חיובית על הרקמות ועל שכבת העור הפנימית והחיצונית, הוא משפר את המערכת החיסונית, מגן על העורקים, חיוני לראיית לילה ומונע מחלות עיניים כגון קטרקט.
תחליפים: בטטה, כרוב.

ברוקולי🥦

הברוקולי מכיל כמות גבוהה של ויטמין C שהינו בולם חמצון. הוא מחזק את המערכת החיסונית, נלחם בדלקות ומייצר קולגן לחיזוק העור, המפרקים והעצמות. הוא שומר על זרימת דם תקינה ומוריד לחץ דם. הברוקולי מכיל כמות גדולה של סיבים המורידים כולסטרול, ויש בו כרום המווסת את רמת הסוכר בדם.
תחליפים: כרובית, פלפל, לימון, תות שדה.

שקדים
השקדים עשירים בוויטמין E, בולם חמצון המונע נמק של תאים. ויטמין זה עוזר בקליטת החמצן, מונע קרישי דם ותורם לגמישות העור. השקדים משפיעים לטובה על מערכת הדם והעצבים ומומלצים בעיקר לסוכרתיים. הם עשירים בשומן בלתי רווי ולכן מורידים את רמת הכולסטרול בדם ומונעים הסתיידות עורקים.
תחליפים: גרעיני חמניות, שומשום, בוטנים ואבוקדו.

סרדינים🐟 

הסרדינים מכילים כמות גבוהה במיוחד של קו-אנזים Q10 וסלניום (חומרים בולמי חמצון). הם משפרים את איכות העיכול ותפקוד הלב, מווסתים את לחץ הדם ומחזקים את המערכת החיסונית.
תחליפים: מקרל, סלמון, הרינג.

שמן פשתן 🛢️

שמן הפשתן מכיל כמות גדולה של אומגה 3. חומר זה תורם לגמישות העור ולשמנוניותו, מוריד את הצמיגות ואת לחץ דם, מוסת את רמת הכולסטרול, משפר מטבוליזם ומחזק את המערכת החיסונית.
תחליפים: סלמון, גרעיני דלעת ואגוזים (או השמן המופק מהם).

יוגורט 🥛

היוגורט מכיל כמות רבה של סידן התורם לחיזוק העצמות ולמניעת אוסטיאופורוזיס, וכן מכיל חיידקים בריאים הנלחמים בחיידקי הריקבון ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול. הוא מכיל את כל יסודות התזונה שבחלב, ובכמויות גדולות יותר.
תחליפים: טחינה, סרדינים, שקדים, שעועית ופטרוזיליה.

חומוס
גרגירי החומוס עשירים בחלבון ומכילים כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות A ו-B וכן מינרלים, כגון: סידן, מגנזיום ואשלגן. מכלול זה מקנה לחומוס תרומה בשיפור האנרגטיות, תפקוד השרירים, כולל שריר הלב, כל זאת מבלי להביא להעלאת רמות הסוכר.
תחליפים: קמח שיפון מלא, שעועית, אפונה ועדשים.

תפוח עץ 🍏

התפוח מכיל כמויות ניכרות של ויטמינים נוגדי חמצון (A, C ו-E) וכן מינרלים חיוניים כגון ברזל, סידן וזרחן. חומרים אלו יעילים במקרים של דלקת מפרקים והפרעות בכבד. הם מונעים הסתיידות עורקים ומסייעים לחיטוי מערכת העיכול מגורמי זיהום. הערך הגליקמי של התפוח נמוך ולכן הוא פרי שמתאים גם לסוכרתיים.
תחליפים: אגס

שום🧄

השום מכיל כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצות B ו-C וכן מינרלים כגון סידן, ברזל ואשלגן. אך הסגולה הייחודית של השום היא בניקוי המערכות הפנימיות, ומיוחסת לו היכולות להמיס משקעים בכלי הדם, להוריד את רמת הכולסטרול, לשפר את תפקוד הלב והכליות ולהוריד רמות הסוכר בדם.
תחליפים: בצל ופטרוזיליה.

ביצה🥚 

הביצה מהווה מזון בעל ערך תזונתי מושלם: היא עשירה כמעט בכל יסודות התזונה החיוניים ביותר: ויטמינים, מינרלים וכל חומצות האמינו החיוניות לגוף (הביצה מהווה מרכיב חלבוני מלא). בשל יתרונותיה אלו, מייחסים לביצה השפעה חיובית על יכולת החשיבה וחיזוק המוח. היא מחזקת את הזיכרון, מיטיבה במצבים של מתח נפשי ורוחני ואפילו במקרים של מחלות עצבים, מוח, כבד ואנמיה.
תחליפים (אם כי לא מלאים): קטניות.

הכי חשוב – כל אחד יכול
אז הנה, עשרה סוגי מזון פשוטים שנמצאים כמעט בכל בית. סוגי מזון אלו יכולים לחולל פלאים לגופכם, אם רק תקפידו לצרוך אותם באדיקות. כך לא תצטרכו להוציא כספים רבים על ויטמינים וכדורים שעולים כסף רב. הקפדה על מרכיבי תזונה חיוניים, שמירה על כושר גופני מתון, ביצוע פעילות אירובית לשיפור תפקוד הלב, צריכה קלורית ברמה הנכונה וצמצום מקורות יוצרי חמצון המביאים ליצירת רדיקלים חופשיים – הם מרכיביה הבלעדיים של הנוסחה להתמודדות מול תהליכי הזקנה.

כל אחד מאתנו צריך לבחון את התפריט הנוכחי שלו ולשלב בתוכו את המרכיבים שהוזכרו לעיל, ובחוכמה. המינון של המרכיבים הוא הבסיס להצלחת היישום. המינון הוא כמובן אישי, על פי המצב הגופני הקיים. כמו כן, מינון חסר אינו אפקטיבי ומינון יתר יכול לגרום לנזק. חשוב לאתר במה התפריט שלכם "חסר" ולהשלים אותו למינון המיטבי.

המאמר מאת אבי וייס, רוקח ראשי ב"בית בלב", הרשת לגיל המבוגר מקבוצת מכבי שירותי בריאות.

סל ירקות